ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Τσουχτερά τα πρόστιμα για όσους δεν προλάβουν την προθεσμία υποβολής

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Τσουχτερά τα πρόστιμα για όσους δεν προλάβουν την προθεσμία υποβολής
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Λίγες μέρες έχουν μείνει για να υποβάλουν οι φορολογούμενοι τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Κάθε χρόνο αρκετοί φορολογούμενοι κάνουν τη φορολογική τους δήλωση την τελευταία στιγμή. Φέτος περίπου δύο εκατομμύρια είναι οι φορολογούμενοι οι οποίοι δεν έχουν υποβάλλει ακόμη τη δήλωσή τους.

Υπενθυμίζεται πως για όσους λαμβάνουν χρεωστικά εκκαθαριστικά ο φόρος θα πρέπει να εξοφληθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, δηλαδή έως το τέλος Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου.

Το συνολικό ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν όσοι λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό αναμένεται να ξεπεράσει τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ.

Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα

Όσοι ξεχάσουν ή δεν προλάβουν να υποβάλουν τη δήλωσή τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων από 100 έως 500 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά τα πρόστιμα σε κάθε περίπτωση:

  • 100 ευρώ για φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν βιβλία. Δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν έχουν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • 250 ευρώ για νομικά πρόσωπα και φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα που τηρούν απλογραφικά βιβλία. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και όσοι αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή είναι μισθωτοί και έχουν εισοδήματα και από επιχειρηματική δραστηριότητα (έσοδα από μπλοκάκι).
  • 500 ευρώ για νομικά πρόσωπα που τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ