ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θωμόπουλος: Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα στις σχέσεις με τον Σάλλα

Θωμόπουλος: Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα στις σχέσεις με τον Σάλλα
O Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Άνθιμος Θωμόπουλος ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Παραμένω Διευθύνων Σύμβουλος, δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα στις σχέσεις με τον Σάλλα», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Άνθιμος Θωμόπουλος απαντώντας στο πρακτορείο Bloomberg για τις εξελίξεις στην τράπεζα.

Σημειώνεται πως η απομάκρυνση του κ. Θωμόπουλου που δρομολογήθηκε χθες σε γνώση στελεχών της κυβέρνησης, του ΤΧΣ και της Πειραιώς ανεστάλη με παρέμβαση του μεγαλοεπενδυτή Τζον Πόλσον, ο οποίος κατέχει το 9,12% της Τράπεζας Πειραιώς και είναι εκ των μεγαλυτέρων μετόχων του ιδρύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece ο Τζον Πόλσον, ο οποίος έχει επενδύσει περισσότερα από 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, αντέδρασε στην προσπάθεια απομάκρυνσης του Άνθιμου Θωμόπουλου και απεύθυνε τρισέλιδη επιστολή στο Μέγαρο Μαξίμου, στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης, στη Διοίκηση του ΤΧΣ και στην Τράπεζα της Ελλάδος με την οποία εξέφρασε τις αντιρρήσεις του.

Η σχετική εξέλιξη ανάγκασε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να διαχωρίσει τη θέση του και να εκδώσει ανακοίνωση σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα, που το έφεραν να έχει ζητήσει την παραίτηση του κ. Θωμόπουλου από την Τράπεζα Πειραιώς .

Μάλιστα, αν και πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφεραν πως είναι ειλημμένη και δρομολογημένη απόφαση, εκ μέρους του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, να ζητηθεί η παραίτηση του κ. Θωμόπουλου, η Διοίκηση του ΤΧΣ σε επικοινωνία με το CNN Greece διέψευσε τη σχετική αναφορά.

Πάντως, η παρέμβαση Πόλσον ματαίωσε την απομάκρυνση του κ. Θωμόπουλου δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν θέλησε να βρεθεί απέναντι σε μια δεύτερη Eldorado Gold, ήτοι να ανοίξει και δεύτερο μέτωπο με ξένο επενδυτή και μάλιστα με τον Τζον Πόλσον που αναμένεται να βρίσκεται την επομένη εβδομάδα στο Νταβός.

Κύκλοι της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης ξεκαθάρισαν προς το CNN Greece πως δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της αντιπροεδρίας στο συγκεκριμένο θέμα και ότι τους καλύπτει η ανακοίνωση του ΤΧΣ. «Θα υπάρξει αξιολόγηση των τραπεζικών διοικήσεων», ανέφεραν σχετικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ