Για τις θέσεις της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ ενημερώθηκαν οι θεσμοί
Πηγή: EUROKINISSI

Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στη ΔΕΗ ύστερα από την αποτυχία και του δεύτερου διαγωνισμού για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης, λόγω έλλειψης επενδυτικού ενδιαφέροντος, παρουσίασε στους θεσμούς ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Η πώληση συμφωνήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση σε εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την άρση του μονοπωλίου της ΔΕΗ στη λιγνιτική παραγωγή ρεύματος.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται, εξάλλου, και το μεταβατικό μέτρο που είχε συμφωνηθεί για το διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων, δηλαδή οι δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ, καθώς για πρώτη φορά στον διαγωνισμό που έγινε χθες έμειναν αδιάθετες ποσότητες ενέργειας.

Το τοπίο στη ΔΕΗ αναμένεται να ξεκαθαριστεί με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Ειδικά για το ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι αυτή τη στιγμή η ΔΕΗ βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο:

«Από τη μια έχουμε μια πονεμένη κοινωνία που δεν αντέχει συνεχείς επιβαρύνσεις και από την άλλη μια θεωρία που λέει στήριξε τη ΔΕΗ με αύξηση τιμολογίων και άλλη θεωρία λέει ότι με τις αυξήσεις θα χάσεις πελάτες».

Διαβάστε επίσης