ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση του ΕΝΦΙΑ «τώρα» ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ

Μείωση του ΕΝΦΙΑ «τώρα» ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ
Pixabay

Την κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ και τη συνολική μείωση του φόρου ακινήτων ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ με επιστολή της  προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ η μείωση του ΕΝΦΙΑ πρέπει να αρχίσει με την, έστω σταδιακή, κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του, ο οποίος πολλαπλασιάζει παράλογα το φορολογικό βάρος.

«Μέχρις ότου να γίνει αυτό αντιληπτό από όλους, η μείωση του ΕΝΦΙΑ για να είναι δίκαιη πρέπει να ισχύσει σε ίσο ποσοστό για όλους τους φορολογούμενους, δηλαδή χωρίς αποκλεισμό των μεγαλύτερων θυμάτων του», σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ.

Κατά την ΠΟΜΙΔΑ η μείωση πρέπει να αρχίσει άμεσα και να ολοκληρωθεί το συντομότερο. Στη βάση αυτή η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων προτείνει η μείωση να κατανεμηθεί σε 10% για το 2019 (με τα εκκαθαριστικά που θα εκδοθούν τον επόμενο μήνα) και στο υπόλοιπο 20% για το 2020, για όλους.

«Η μείωση αυτή δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να αναιρεθεί από αυξήσεις αντικειμενικών αξιών οι οποίες θα οδηγήσουν σε άνοδο του φορολογικού βάρους των ιδιοκτητών και θα καταστήσουν δώρο – άδωρο τον περιορισμό του ΕΝΦΙΑ», καταλήγει η Ομοσπονδία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ