ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Unexpected Summer 2019: Οι ταξιδιωτικές εμπειρίες που θα αναβαθμίσουν το καλοκαίρι

Unexpected Summer 2019: Οι ταξιδιωτικές εμπειρίες που θα αναβαθμίσουν το καλοκαίρι

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως σε ό,τι αφορά στον τρόπο που απολαμβάνουμε τα ταξίδια μας, πολλά έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει μεταβάλλει τις ανάγκες και τις προτεραιότητές μας, επηρεάζοντας μάλιστα τις κυρίαρχες τάσεις και στα ταξίδια. Τι αποζητούν, λοιπόν, οι σύγχρονοι τουρίστες από τα ταξίδια τους και ποιες είναι οι εμπειρίες που αξίζει να ακολουθήσουμε και οι οποίες θα αναβαθμίσουν το καλοκαίρι μας;

Τα travel trends που έχουν κάνει την εμφάνισή τους την περίοδο που διανύουμε είναι πολλά. Μία όμως, φαίνεται πως είναι η κυρίαρχη τάση σε ό,τι αφορά στις κορυφαίες ταξιδιωτικές εμπειρίες: Η αναζήτηση του απροσδόκητου. Ο σύγχρονος ταξιδιώτης θέλει να δοκιμάζει συνεχώς νέες, αναβαθμισμένες εμπειρίες και γεύσεις οι οποίες θα εκπλήσσουν το μυαλό και τον… ουρανίσκο του. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός πως οι γαστρονομικοί προορισμοί, τα «πράσινα» ταξίδια, οι «glamping» διακοπές, οι αποδράσεις περιπέτειας και οι «solo» περιπλανήσεις σε μακρινούς προορισμούς, όπως η Αυστραλία, αποτελούν σήμερα κάποια από τα πλέον δημοφιλή travel trends. Με βάση τα παραπάνω στοιχεία και τις νέες ταξιδιωτικές τάσεις, λοιπόν, το σίγουρο είναι πως το καλοκαίρι του 2019 θα είναι… unexpected.

PIC1

Πολυτέλεια, αδρεναλίνη και «πράσινος» τουρισμός

Σε μία από τις πρώτες θέσεις της λίστας με τις κυρίαρχες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2019, συναντάμε τις πολυτελείς διακοπές που συνδυάζονται με την περιπέτεια και τη γοητεία της Φύσης. Αυτός είναι ο λόγος που τα «glamping» ταξίδια κερδίζουν συνεχώς «έδαφος». Συνδυάζουν την απρόσμενη μαγεία του κάμπινγκ με την πολυτέλεια και μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να αποκτήσουν εκατομμύρια θαυμαστές. Αν και αυτό το είδος των διακοπών στην Ελλάδα αναπτύσσεται δειλά-δειλά, είναι μία τάση αρκετά διαδεδομένη στο εξωτερικό, όχι μόνο για solo ταξιδιώτες, αλλά και για ολόκληρες οικογένειες. Και μπορεί και σε αυτόν τον τομέα η Αυστραλία να είναι πρωτοπόρα και να φιλοξενεί εκατοντάδες τέτοια δημοφιλή camps, ωστόσο, και η χώρα μας διαθέτει τους δικούς της glamping προορισμούς, όπως η Πάρος, η Λήμνος και η Εύβοια, στους οποίους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εντοπίσουν καταλύματα που «παντρεύουν» το glamour με το camping, συνδυάζοντας τις πολυτελείς ανέσεις με τη διαμονή στη Φύση.

PIC2

Foodie holidays και unexpected γαστρονομικές απολαύσεις

Στην κορυφή της λίστας με τις ταξιδιωτικές εμπειρίες που θα αναβαθμίσουν το καλοκαίρι σας βρίσκεται, φυσικά, η επιλογή των γαστρονομικών ταξιδιών. Και αυτό διότι οι foodie holidays μπορούν να προσφέρουν σε έναν ταξιδιώτη μία σειρά από unexpected απολαύσεις και εμπειρίες. Στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς του κόσμου φιγουράρει -όπως ενδεχομένως γνωρίζετε- η Ελλάδα με την ασυναγώνιστη μεσογειακή της κουζίνα. Ωστόσο, με μία έρευνα στους… απρόσμενα ευχάριστους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου, θα συναντήσει κάποιος και τη μακρινή Αυστραλία. Το γεγονός πως αναδείχθηκε ως ο δημοφιλέστερος και πιο «instagrammable» προορισμός παγκοσμίως για το 2019, δεν είναι τυχαίο. Με την πασίγνωστή Όπερα του Σίδνεϋ, που θεωρείται ένα από τα χαρακτηριστικότερα σύμβολα της χώρας και πρότυπο της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, η Αυστραλία φιλοξενεί απαράμιλλης ομορφιάς τοπία, μεταξύ των οποίων, οι βράχοι Ουλούρου και των Δώδεκα Αποστόλων, ο κόλπος Τάλμποτ και οι λίμνες Μακένζι και Χίλιερ.

PIC3

Ωστόσο, το γεγονός πως η Αυστραλία αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημοφιλή ταξιδιωτική προορισμό σήμερα δεν σχετίζεται απλώς με τα αξιοθέατά της αλλά αφορά περισσότερο σε έναν από τους κορυφαίους -και ομολογουμένως απροσδόκητους- γαστρονομικούς «θησαυρούς» της: Τον παγωμένο καφέ! Διότι μπορεί να μην το γνωρίζατε όμως, η Αυστραλία ξεχωρίζει για τον πρωτότυπο τρόπο παρασκευής παγωμένου καφέ και διαθέτει μοναδικές τεχνικές οι οποίες, μάλιστα, αποτέλεσαν και την έμπνευση για τις δύο νέες ποικιλίες της Nespresso*, Long Black Over Ice και Flat White Over Ice -τις οποίες μπορούμε να απολαύσουμε σήμερα και στην Ελλάδα.

PIC4

Ο πρώτος επιτάσσει την απόλαυση του καφέ σε ποτήρι γεμάτο παγάκια και ανθρακούχο νερό, ενώ στην περίπτωση του δεύτερου, τοποθετείται πρώτα το γάλα πάνω σε παγάκια και στη συνέχεια προστίθεται ο καφές. Για την ακρίβεια, πρόκειται για την παγωμένη εκδοχή του κλασικού flat white -ο οποίος «ξεκίνησε» από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας πριν από περίπου τρεις δεκαετίες. Τα καλά νέα είναι πως σήμερα, ο Flat White Over Ice παραμένει «πιστός» στην παραδοσιακή, αυστραλιανή «συνταγή» και περιέχει και σιρόπι με γεύσεις όπως βανίλια, καραμέλα και καρύδα. Και μπορεί να διαφέρουν αρκετά αλλά και οι δύο αυτές ποικιλίες, μπορούν να εκπλήξουν ευχάριστα κάθε λάτρη του καφέ -ακόμη και εκείνον που δεν θα τον απολαύσει στη μακρινή Αυστραλία.

PIC5

Σε όποιον προορισμό και αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε φέτος, το σίγουρο είναι πως αξίζει να στραφείτε σε κάποιο από τα κορυφαία ταξιδιωτικά trends της σεζόν προκειμένου να απολαύσετε εμπειρίες που θα αναβαθμίσουν το καλοκαίρι σας και θα σας εκπλήξουν ευχάριστα, είτε αφορούν στη διαμονή σας, είτε στις γαστρονομικές δοκιμές που θα κάνετε. Διότι ακόμη και αν δεν καταφέρετε να ταξιδέψετε φέτος στην Αυστραλία, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε «απρόσμενες» εμπειρίες, όπου και αν βρίσκεστε με μερικές μόνο γουλιές από τους εμβληματικούς παγωμένους καφέδες της.

PIC6

*Οι δύο αυτές ποικιλίες θα διατίθενται για όλο το καλοκαίρι στις Nespresso Boutiques, μέσω τηλεφώνου στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών Nespresso και online στο www.nespresso.com ή την εφαρμογή Nespresso για κινητά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ