ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα η υποψήφια της Ε.Ε. για την ηγεσία του ΔΝΤ

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα η υποψήφια της Ε.Ε. για την ηγεσία του ΔΝΤ
AP Photo/Bebeto Matthews

Η Βουλγάρα διευθύνουσα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα κέρδισε το χρίσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σύμφωνα με μια πηγή, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, η Γκεοργκίεβα εξασφάλισε το 56% των ψήφων που αντιστοιχούν στο 57% του πληθυσμού της ΕΕ, με τον Ντάισελμπλουμ να είχε τη στήριξη του 44% των χωρών και του 43% του πληθυσμού.

Η πηγή πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα έχουν μια τηλεδιάσκεψη στην 01:00 τα ξημερώματα για να αναλύσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος , ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, συνεχάρη την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα για την νίκη της.

Όπως φαίνεται, οι Ευρωπαίοι δέχθηκαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ηλικίας της καθώς οι νόμοι του ΔΝΤ προβλέπουν ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να είναι ως 65 ετών και η Γκεοργκιεβα τα έκλεισε πέρυσι.

Η υποψηφιότητά της θα πρέπει να υποβληθεί έως τις 6 Σεπτεμβρίου στο Ταμείο, που θα επιλέξει τον νέο γενικό του διευθυντή έως τις 4 Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ