ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκέψεις Σόιμπλε για ευρωπαϊκό φόρο βενζίνης υπέρ των προσφύγων

Σκέψεις Σόιμπλε για ευρωπαϊκό φόρο βενζίνης υπέρ των προσφύγων
REUTERS / FRANCOIS LENOIR

Την επιβολή ευρωπαϊκού φόρου ανά λίτρο βενζίνης προτείνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην περίπτωση που προκύψει ανάγκη εξεύρεσης πόρων για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτύχει η αντιμετώπιση του προσφυγικού εξαιτίας μη ύπαρξης των αναγκαίων πόρων.

«Αν οι εθνικοί προϋπολογισμοί ή ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός δεν επαρκούν, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε άλλα μέτρα> Στην επιβολή, για παράδειγμα, ενός φόρου ορισμένου ύψους ανά λίτρο βενζίνης. Η λύση του προβλήματος δεν θα πρέπει να χαθεί λόγω περιορισμένων πόρων».

Ο Σόιμπλε αναφέρθηκε και στα γεγονότα που σημειώθηκαν στην Κολωνία την παραμονή της Πρωτοχρονιας, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ καθώς τις όποιες συνέπειες «δεν θα τις υποστεί μόνο η Γερμανία, αλλά και όλες οι γειτονικές της χώρες, τα Βαλκάνια, μέχρι και η Ελλάδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ