ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από σήμερα και σε «κύματα» θα αρχίσουν να καταφθάνουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια

Από σήμερα και σε «κύματα» θα αρχίσουν να καταφθάνουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κανένα ραντεβού με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών δεν έχουν κλείσει ακόμη τα συναρμόδια υπουργεία, παρά το γεγονός ότι από σήμερα τα στελέχη των ΔΝΤ, ΕΕ,ΕΚΤ και ESM θα αρχίσουν σε «κύματα» να καταφθάνουν στην Αθήνα.

Άγνωστο παραμένει και το πότε θα έλθουν οι Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ), Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESΜ) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ).

Αν και τα στοιχεία για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις του ασφαλιστικού και για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2016-2019 εστάλησαν από την προηγούμενη Πέμπτη στους θεσμούς ζητήθηκαν επί αυτών δεκάδες διευκρινήσεις που θα παρασχεθούν δια ζώσης στην Αθήνα.

Τα τεχνικά κλιμάκια θα αρχίσουν θα συλλέγουν τα πρόσθετα στοιχεία και τις διευκρινίσεις που ζητούν οι θεσμοί, κυρίως όσον αφορά στην κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό και στο δημοσιονομικό κενό τόσο για το τρέχον έτος, όσο και για την τριετία 2016- 2018.

Εκτός από το ασφαλιστικό και τη φορολογία των αγροτών, στις διαπραγματεύσεις για την πρώτη αξιολόγηση της οικονομίας αναμένεται να συμπεριληφθούν, οι αλλαγές στη φορολόγηση, η πρόσθετη περικοπή των αμυντικών δαπανών, οι παρεμβάσεις στον δημόσιο τομέα, οι επόμενες παρεμβάσεις στα «κόκκινα» δάνεια, οι αποκρατικοποιήσεις, η απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας, καθώς και η υλοποίηση μέτρων που περιλαμβάνονται στις «εργαλειοθήκες» του ΟΟΣΑ.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα παραχωρήσει σήμερα συνέντευξη Τύπου στις 4 το απόγευμα στην οποία θα αναφερθεί αναλυτικά στα θέματα της αξιολόγησης και θα ενημερώσει για τις πρόσφατες επαφές του σε Ιταλία, Πορτογαλία, Γαλλία, Φινλανδία, Ολλανδία και Γερμανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ