Μεγάλη απάτη εταιρείας: Είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια αξίας 70 εκατ. ευρώ
Στην αρχή του νήματος ενός τεράστιου κυκλώματος έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων πιστεύουν ότι βρίσκονται οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μετά από έλεγχο σε εταιρεία χονδρικού εμπορίου τροφίμων (ΕΠΕ) στην Αθήνα.
Η εν λόγω επιχείρηση αποτελεί υποκατάστημα αλλοδαπής εταιρείας με έδρα το Λονδίνο.
Από τον έλεγχο ανακάλυψαν ότι η εταιρεία στην Αθήνα είχε εκδώσει (για τις χρήσεις 2016- 2017) 471 εικονικά τιμολόγια αξίας άνω των 70 εκατ. ευρώ προ ΦΠΑ.
Ο περαιτέρω έλεγχος έδειξε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία χρησιμοποιεί πολλές «εξαφανισμένες» (σε αναστολή λειτουργίας) εμπορικές εταιρείες με σκοπό την έκδοση φορολογικών στοιχείων σε υπαρκτές επιχειρήσεις. Ουσιαστικά, όπως αναφέρουν στελέχη της ΑΑΔΕ, λειτουργεί ως «κουφάρι», καθώς βρέθηκε ότι χρησιμοποιεί επτά ανύπαρκτες επιχειρήσεις, προκειμένου, μαζί με την ίδια, να εκδίδουν τιμολόγια σε επιχειρήσεις εν λειτουργία. Το αποτέλεσμα είναι η μείωση των φορολογητέων κερδών και του αναλογούντος ΦΠΑ.
Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ έχουν επεκταθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη και σε όλους τους λήπτες των εικονικών τιμολογίων.
SPONSORED
Δούρου σε Φάμελλο: «Βάλε οδικό χάρτη και χρονοδιάγραμμα τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ - Μας πετάτε στα σκυλιά»
19:07
Ρεάλ Μαδρίτης ή Μπαρτσελόνα - Η απάντηση του Πάπα θα σας εκπλήξει
18:55
Το φιλοδώρημα που άφησε ο Μάικλ Τζόρνταν σε εστιατόριο της Μυκόνου
18:44
Γαλλία: Μυστήριο παραμένει η αιτία θανάτου της 11χρονης Λιανά - Πώς εντοπίστηκε η σορός
18:32