ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρούτσης: 223.906 συντάξεις δεν έχουν επανυπολογιστεί

Βρούτσης: 223.906 συντάξεις δεν έχουν επανυπολογιστεί
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Δεν έχει γίνει επανυπολογισμός 223.906 συντάξεων με αποτέλεσμα να καθυστερούν τα εκκαθαριστικά, όπως δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε πως οι εκκρεμείς συνταξιοδοτικές υποθέσεις ξεπερνούν τις 470.000.

«Δυστυχώς δεν μπορώ να το πω με ακρίβεια ακόμη το πόσες είναι. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες σίγουρα περνάνε τις 470.000 οι συνολικές εκκρεμότητες σε κύριες ή επικουρικές συντάξεις. Από αυτές οι 65 χιλιάδες είναι οι συντάξεις χηρείας» ανέφερε ο κ. Βρούτσης, διευκρινίζοντας παράλληλα πως το υπουργείο έχει στρέψει την προσοχή του στο να αποδοθούν οι συντάξεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Ωστόσο, όπως υποστήριξε, υπάρχει πληθώρα παθογενειών τις οποίες το υπουργείο πρέπει να αντιπαλέψει.

Στα άμεσα σχέδια του Σεπτέμβρη είναι να παρουσιαστούν τα εκκαθαριστικά των συντάξεων.

Αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, ο κ Βρούτσης είπε πως η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αλλά στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

«Η Δικαιοσύνη είναι κυρίαρχο συστατικό μιας ευνοούμενης χώρας. Περιμένουμε τις αποφάσεις και θα τις σεβαστούμε απόλυτα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής δυνατότητας. Εννοείται ότι ο σχεδιασμός είναι να σεβαστούμε την Δικαιοσύνη και να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στους συνταξιούχους κατόπιν της όποια απόφασης» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ