ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενεργοποιήθηκε η Διυπουργική Επιτροπή Κρατικών Ενισχύσεων

Ενεργοποιήθηκε η Διυπουργική Επιτροπή Κρατικών Ενισχύσεων
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από σχετική εισήγηση του Yπουργού Οικονομικών, προχώρησε στη συγκρότηση Διυπουργικής Επιτροπής Κρατικών Ενισχύσεων.

Η Επιτροπή συγκροτείται από τους υπουργούς Οικονομικών, Εξωτερικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών και τους εκάστοτε αρμόδιους Υπουργούς, θέματα των οποίων θα εισάγονται προς συζήτηση.

Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα η συγκρότηση της Διυπουργικής Επιτροπής προβλεπόταν με το Ν. 4152/2013, αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκε.

«Έργο της Επιτροπής είναι η διερεύνηση και επίλυση θεμάτων κρατικών ενισχύσεων που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας, καθώς και θεμάτων που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Προσδοκάται ότι η αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων θα βοηθήσει στην τόνωση του θετικού επενδυτικού κλίματος, στην αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης με τους αρμόδιους ελεγκτικούς Ευρωπαϊκούς φορείς και στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ