ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι θα πει στο Eurogroup του Ελσίνκι ο Χρήστος Σταϊκούρας

Τι θα πει στο Eurogroup του Ελσίνκι ο Χρήστος Σταϊκούρας
ΙΝΤΙΜΕ

Τις προτεραιότητες πολιτικής της νέας ελληνικής κυβέρνησης θα παρουσιάσει στις 13 Σεπτεμβρίου στο Eurogroup του Ελσίνκι ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Στο πλαίσιο της Ευρωομάδας της επόμενης Παρασκευής θα γίνει αρχικά μια επισκόπηση των όσων πρωτοβουλιών έχουν αναληφθεί τα τελευταία χρόνια για να αυξηθεί η διαφάνεια στη λειτουργία του Eurogroup.

Η πρωτοβουλία αυτή συμπίπτει με την ταινία «Ενήλικοι στην Αίθουσα» του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, στην οποία περιγράφονται οι συνεδριάσεις του Eurogroup όπως τις έζησε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Μετά την επισκόπηση αυτή ο Πρόεδρος της Ευρωομάδας, Μάριο Σεντένο θα εξηγήσει στους υπουργούς Οικονομικών τη διαδικασία για το διορισμό νέου μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων. Η θέση αυτή θα καλυφθεί μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Τέλος, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο του συμβουλίου θα εξηγήσει τις πολιτικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης. Ουσιαστικά ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα αποσαφηνίσει τα όσα θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και ειδικά την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να εξασφαλίσει πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ