ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαψεύδει ο Τρύφωνας Αλεξιάδης την επιβολή φόρου σε tablet και smartphones

Διαψεύδει ο Τρύφωνας Αλεξιάδης την επιβολή φόρου σε tablet και smartphones
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην κατηγορηματική διάψευση πληροφοριών ότι η κυβέρνηση εξετάζει να επιβάλει ειδικό τέλος σε κάθε νέο υπολογιστή και tablet, ως αντιστάθμισμα για τα πνευματικά δικαιώματα που χάνονται από την ηλεκτρονική πειρατεία προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Το εν λόγω θέμα «απεκάλυψε» χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας Αναστάσιος Τζήκας σε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΕΠΕ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζήκας υποστήριξε πως η κυβέρνηση σκέφτεται να επιβαρύνει με 1% έως 2% τις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών, με 6% τις πωλήσεις των τηλεφωνικών συσκευών ενώ υπάρχουν σκέψεις για επιπλέον επιβάρυνση στα tablet ύψους 4%.

Απαντώντας στο CNN Greece για τις εν λόγω πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση να σχεδιάζει να επιβάλει φόρο σε υπολογιστές, tablet και smartphones ο κ. Αλεξιάδης απάντησε χαρακτηριστικά τα εξής: «Πλάκα μου κάνετε; Δεν έχουμε εξετάσει ποτέ κάτι τέτοιο και δεν έχει ποτέ συζητηθεί με τους θεσμούς στα πλαίσια της εξεύρεσης ισοδυνάμων μέτρων».

Ο υπουργός αποσαφήνισε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει εάν άλλα υπουργεία έχουν κάνει σχετικούς σχεδιασμούς και εισηγήσεις, ωστόσο ξεκαθάρισε πως καμία τέτοια πρόταση δεν έχει φθάσει στο υπουργείο Οικονομικών και δεν εξετάζεται από την ηγεσία του.

Σημειώνεται πως μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2015 ο τζίρος της ελληνικής αγοράς των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών προϊόντων συνολικά διαμορφώθηκε στα 953 εκατ. ευρώ, έναντι 812 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2014.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ