ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΟΣΑ: Τελματωμένες οι δαπάνες για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα

ΟΟΣΑ: Τελματωμένες οι δαπάνες για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα
ΙΝΤΙΜΕ/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ουραγός είναι η Ελλάδα στις δαπάνες για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ).

Μεταξύ του 2010 και του 2016 κατεγράφη στην Ελλάδα γενική μείωση των συνολικών κυβερνητικών δαπανών κατά 24% και παράλληλα μείωση του ΑΕΠ κατά περίπου 20%.

Το 2016 οι δαπάνες για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αντιπροσώπευαν το 5,4% των συνολικών κυβερνητικών δαπανών στην Ελλάδα, ποσοστό που ήταν το χαμηλότερο στις χώρες του ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα δαπανά περίπου 6.000 δολάρια ανά μαθητή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και περίπου 6.800 δολάρια ανά μαθητή στην δευτεροβάθμια, ποσά που διαμορφώνονται στο 60-70% των μέσων δαπανών στα κράτη μέλη του οργανισμού.

Οι σωρευτικές δαπάνες ανά μαθητή στην Ελλάδα για τη θεωρητική διάρκεια των σπουδών του από την ηλικία των 6 έως την ηλικία των 15 ετών είναι περίπου 63.000 δολάρια, η τρίτη χαμηλότερη μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ