ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Financial Times: Επιστολή υπέρ Γεωργίου από γνωστούς οικονομολόγους

Financial Times: Επιστολή υπέρ Γεωργίου από γνωστούς οικονομολόγους
ΑΠΕ- ΜΠΕ

Νέα παρέμβαση γνωστών οικονομολόγων υπέρ του Ανδρέα Γεωργίου.

Να συνεχιστεί η μεταρρύθμιση στο δικαστικό σύστημα της Ελλάδος και να πάψουν οι διώξεις κατά του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου ζητούν γνωστοί οικονομολόγοι με επιστολή που έστειλαν στους Financial Times.

Στην επιστολή αναφέρεται πως τον Ιούλιο η Νέα Δημοκρατία έλαβε εντολή για την προώθηση της οικονομικής και πολιτικής προόδου στη χώρα. Σημειώνεται δε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε μόλις πρόσφατα πως στόχος του είναι να αλλάξει τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας.

Δεδομένου ότι το φθινόπωρο, η κυβέρνηση και εκπρόσωποι της ΕΕ θα αναθεωρήσουν το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Αθήνας οι επιφανείς οικονομολόγοι αναφέρουν πως το κράτος δικαίου και η μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος αποτελούν βασικά στοιχεία του προγράμματος.

«Καλούμε τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ιδιαίτερα τους Επιτρόπους Paolo Gentiloni και Didier Reynders, να συνεχίσουν τη δέσμευση της ΕΕ να παρακολουθεί στενά την ελληνική δικαστική μεταρρύθμιση, αλλά και τη δικαστική διαδικασία κατά του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας Ανδρέα Γεωργίου», σημειώνεται στην επιστολή.

Στη ίδια βάση σημειώνεται πως στις 19 Σεπτεμβρίου 2019, το θλιβερό έπος του δικαστικού κυνηγιού του κ. Γεωργίου θα εισέλθει στο ένατο έτος. «Για να αλλάξει η διεθνής εικόνα της Ελλάδας, πρέπει να σταματήσουν οι διώξεις του κ. Γεωργίου και των συναδέλφων του», σημειώνεται σχετικώς.

Η επιστολή υπογράφεται από τους :

Edmond Alphandery
Jeff Bleich
Ed Brau, Bethesda
Michel Camdessus
Ruthanne Deutsch
Robert Kyle
Jean Pisani-Ferry
Sarah Bloom Raskin
André Sapir
Edwin Truman
Stephanie Tsantes
Nicolas Verón
Katherine Wallman
Geoffrey Woglom
Charles Wyploszγγ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ