ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Στα σκαριά η αύξηση του

Επίδομα θέρμανσης: Στα σκαριά η αύξηση του
ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Στην αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, κυρίως για τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα που κατοικούν στις ορεινές περιοχές της χώρας, προσανατολίζεται η κυβέρνηση. 

Το οικονομικό επιτελείο, ενόψει της νέας χειμερινής περιόδου η οποία ξεκινάει στις 15 Οκτωβρίου, εξετάζει αλλαγές στο σύστημα χορήγησης του πετρελαίου θέρμανσης, αναζητώντας ταυτόχρονα τρόπους πληρωμής του επιδόματος στους δικαιούχους εντός του 2019, ώστε να δοθεί άμεσα ανάσα σε όσους το έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζονται αυτήν την περίοδο διάφορα σενάρια για τις αλλαγές στο σύστημα χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης με διαφοροποιήσεις σε ό,τι αφορά τόσο τα γεωγραφικά κριτήρια όσο και τη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης.

Μεταξύ των αλλαγών που βρίσκονται στο τραπέζι είναι και οι ακόλουθες:

  • Χορήγηση μεγαλύτερων ποσών επιδόματος σε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα τα οποία διαθέτουν μικρής αξίας ακίνητη περιουσία.
  • Αύξηση του επιδόματος για τα νοικοκυριά που διαμένουν μόνιμα σε ορεινές περιοχές υπό την προϋπόθεση πως τηρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ