ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναστολή του τέλους διανυκτέρευσης για τους συμβεβλημένους με την Thomas Cook

Αναστολή του τέλους διανυκτέρευσης για τους συμβεβλημένους με την Thomas Cook
AP Photo

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ισχύσει από σήμερα, απαλλάσσονται από την υποχρέωση απόδοσης τέλους διαμονής οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου που έχουν σύμβαση με την Thomas Cook για την περίοδο 23/9-10/10.

Ικανοποιώντας αίτημα της τουριστικής αγοράς η κυβέρνηση προχώρησε στην αναστολή του τέλους διανυκτέρευσης για τους συμβεβλημένους με την Thomas Cook, δεδομένου ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις είναι πλέον αντιμέτωπες με τεράστια ανοίγματα και με υποχρεώσεις που πλέον δεν μπορούν να καλυφθούν.

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας τα εξής:

"Η Κυβέρνηση, για την άμεση αντιμετώπιση πτυχών του πολυδιάστατου προβλήματος που προέκυψε από τη χρεοκοπία της Thomas Cook, προχώρησε στην κάτωθι πρώτη νομοθετική ενέργεια:

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών προώθησε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία παρέχεται η δυνατότητα εξαίρεσης από απόδοση του φόρου διαμονής στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημίες από την αιφνίδια πτώχευση του συγκεκριμένου τουριστικού πράκτορα.

Το επόμενο διάστημα, το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και άλλους αρμόδιους φορείς, όταν υπάρξει πληρέστερη εικόνα των επιπτώσεων, θα προβεί σε νέες πρωτοβουλίες."

Υπενθυμίζεται πως η Thomas Cook κήρυξε πτώχευση βυθίζοντας στην ανησυχία κυβέρνησεις και ταξιδιώτες. Το αρχαιότερο ταξιδιωτικό πρακτορείο δεν μπόρεσε να λύσει τα οικονομικά του προβλήματα και έβαλε ένα άδοξο τέλος στην μακρά και λαμπρή πορεία του στην τουριστική βιομηχανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ