Στους συνταξιούχους τα ενημερωτικά σημειώματα με τις προσωπικές διαφορές
Τα ενημερωτικά σημειώματα με τις προσωπικές διαφορές θα δουν πρώτοι οι συνταξιούχοι του πρώην ΟΑΕΕ και του πρώην ΕΤΑΑ που θα λάβουν τη σύνταξη του Οκτωβρίου, σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου. Θα ακολουθήσουν οι συνταξιούχοι του πρώην ΙΚΑ, των ΔΕΚΟ - τραπεζών, του ΝΑΤ και του Δημοσίου στις 27 του μηνός. Πάντως, επισημαίνεται ότι δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός περίπου 222.983 συντάξεων.
Στα εκκαθαριστικά με το αποτέλεσμα του επανυπολογισμού 1,7 εκατομμυρίων συντάξεων θα εμφανίζεται το παλαιό ποσό της σύνταξης, μεικτό και καθαρό μετά τις παρακρατήσεις, το νέο ποσό της σύνταξης όπως διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο του 2019 μετά τον επανυπολογισμό με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου (μεικτό και καθαρό) και το ύψος των προσωπικών διαφορών που προκύπτουν (θετικές και αρνητικές προσωπικές διαφορές).
Τα εκκαθαριστικά του Φεβρουαρίου και των υπόλοιπων μηνών του 2019 θα αναρτηθούν αργότερα εντός του έτους. Τονίζεται ότι οι συνταξιούχοι θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν στην τσέπη το ίδιο καταβαλλόμενο καθαρό ποσό και η δημοσιοποίηση των εκκαθαριστικών έχει μόνο χαρακτήρα ενημέρωσης.
Η εθνική σύνταξη είναι 384 ευρώ για όλους όσοι συνταξιοδοτήθηκαν με 20ετία ασφάλισης και πάνω. Το ποσό της εθνικής σύνταξης μειώνεται κατά 2% για κάθε έτος που υπολείπεται των 20 ετών ασφάλισης και μέχρι τα 15 έτη ασφάλισης, οπότε ανέρχεται σε 345,60 ευρώ. Το ποσό της ανταποδοτικής σύνταξης εξαρτάται από τις εισφορές που είχε πληρώσει ο συνταξιούχος στον βίο του ως ασφαλισμένος. Ειδικότερα, το ποσό της ανταποδοτικής υπολογίζεται με βάση τις συντάξιμες αποδοχές, τον χρόνο ασφάλισης και τα ετήσια ποσοστά αναπλήρωσης. Για τον επανυπολογισμό ελήφθησαν υπόψη οι συντάξιμες αποδοχές με τις οποίες είχε συνταξιοδοτηθεί ο κάθε ασφαλισμένος σε τιμές 2016.
SPONSORED
Φάμελλος: Στηρίζουμε την ΕΛ.Α.Σ του Τσίπρα - Θα ήταν στρατηγικό λάθος η αντιπαράθεση
16:55
Λούνα παρκ στη Ρωσία εγκαινιάζει παιχνίδι με το όνομα του πυραύλου «Oreshnik»
16:49
Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στο Ηράκλειο Κρήτης
16:41
Τι μας αποκαλύπτουν οι πρόσφατες θεάσεις καρχαριών στην Ελλάδα
16:32