Reuters: Νέα έκδοση ομολόγου εντός του 2019 εξετάζει η Ελλάδα
Την έκδοση νέου ομολόγου εντός του 2019 εξετάζει η Ελλάδα, όπως μεταδίδει το Reuters, το οποίο επικαλείται κυβερνητική πηγή.
Η έκδοση θα γίνει ώστε να επωφεληθεί η χώρα από τις ιστορικά χαμηλές αποδόσεις των κρατικών ομολόγων. Εφόσον η έκδοση προχωρήσει θα είναι η τέταρτη μεταμνημονιακή έξοδος στις αγορές.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι με τις προηγούμενες τρεις εκδόσεις η Ελλάδα έχει καλύψει τον ετήσιο στόχο των 7,5 δισ. ευρώ που είχε ανακοινώσει ο ΟΔΔΗΧ.
Σήμερα Πέμπτη, η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,35%, σημειώνοντας μικρή υποχώρηση σε σχέση με χθες.
Το spread, ήτοι η διαφορά απόδοσης με το γερμανικό ομολόγο αναφοράς, διαμορφώνεται στις 194 μονάδες βάσης.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Πιερρακάκης στο EU Finance Podcast: Ψηφιακό ευρώ, ψηφιακές πληρωμές και ψηφιακός μετασχηματισμός
11:22
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Giant Heart: Η δύναμη του μπάσκετ εμπνέει τη νέα γενιά μέσα από το THI Summer Youth Academy
11:20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαρινάκης για διώξεις ΟΠΕΚΕ: Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει– Η αντιπολίτευση οφείλει να ζητήσει συγγνώμη
11:16
ΔΙΕΘΝΗ
Έναντι 12,7 δισ. ευρώ η εξαγορά της γερμανικής Delivery Hero από την Uber
11:13
ΧΡΗΜΑ