ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαβεβαιώσεις Τσακαλώτου – Αλεξιάδη για την αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων

Διαβεβαιώσεις Τσακαλώτου – Αλεξιάδη για την αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων
CNN Greece

Διαβεβαιώσεις για την αυτονομία της φορολογικής διοίκησης και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων παρείχαν τόσο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης κατά την τελετή παράδοσης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στον νέο επικεφαλής Γιώργο Πιτσιλή.

Μιλώντας στην ειδική εκδήλωση παρουσίασης του κ. Πιτσιλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εστίασε στον τρόπο επιλογής του νέου επικεφαλής της φορολογικής διοίκησης.

«Δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν. Δεν προέρχεται από την ΓΓΔΕ και αυτό του δίνει μια καινούργια ματιά», ανέφερε ο υπουργός για τον κ. Πιτσιλή και ξεκαθάρισε πως η αυτονομία του θα γίνει σεβαστή.

«Όταν έγινα υπουργός Οικονομικών το καλοκαίρι οι μισοί μου έλεγαν συγχαρητήρια και οι μισοί συλλυπητήρια», είπε ο κ. Τσακαλώτος αστειευόμενος στο νέο Γενικό Γραμματέα λέγοντας πως το ίδιο θα ισχύσει και στη δική του περίπτωση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης αναφερόμενος στην τοποθέτηση του κ. Πιτσιλή σημείωσε πως «κλείνει για το υπουργείο Οικονομικών μια μεγάλη εκκρεμότητα».

Ο ίδιος ευχήθηκε καλή τύχη και μεγάλη υπομονή στον νέο επικεφαλής της ΓΓΔΕ, λέγοντας πως οι προκλήσεις είναι μεγάλες.

«Είμαστε στο μάτι του κυκλώνα και αντιμέτωποι μα μεγάλες προκλήσεις» είπε και ξεκαθάρισε πως θα επιδειχθεί σεβασμός στην αυτονομία της ΓΓΔΕ. «Θα συμπαρασταθούμε στο έργο σας», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Από την πλευρά του ο κ Πιτσιλής, τόνισε ότι οι προκλήσεις είναι πολλές και μεγάλες και ιεραρχώντας τις μιλησε για τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των πιστωτών.

«Είναι στοίχημα να κερδίσουμε τον ανακαθορισμό των σχέσεων ανάμεσα στη φορολογική διοίκηση και τους πολίτες» ανέφερε ο κ. Πιτσιλής συμπληρώνοντας ότι η φορολογική διοίκηση πρέπει από τη μία πλευρά να είναι αυστηρή και να μη χαρίζεται σε κανέναν και από την άλλη να είναι δίκαιη στην ερμηνεία των νόμων και αρωγός στα προβλήματα των πολιτών .

Ο ίδιος είπε πως στις πρώτες γραμμές προτεραιότητας βρίσκονται η στελέχωση των υπηρεσιών, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με διεύρυνση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και η απλοποίηση των φορολογικών υποχρεώσεων.

Τέλος, ανάφερε ως πρόκληση την υπέρβαση της απαξίωσης του έργου της φορολογικής διοίκησης από «ανέξοδους αφορισμούς» που όπως είπε «δυστυχώς η χώρα μας είναι επιρρεπής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ