ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαξίμου: Υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους οι ΗΠΑ

Μαξίμου: Υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους οι ΗΠΑ
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καταφτάνει στην Ελβετία, στις 20 Ιανουαρίου 2016, για να συμμετάσχει στις εργασίες του 46ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

Με τον Τζακ Λιου (Jack Lew) συναντήθηκε σήμερα (21/1) ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Όπως ανακοίνωσε το Μαξίμου, ο Έλληνας πρωθυπουργός παρουσίασε στον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ το κυβερνητικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, καθώς και τα δημοσιονομικά και μακροοικονομικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, κάνοντας λόγο για βελτίωση των σχετικών δεικτών.

Τσίπρας και Λιου συζήτησαν το ασφαλιστικό, ενώ, σύμφωνα με πρωθυπουργικούς κύκλους ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε στον κ. Τσίπρα την πάγια θέση των ΗΠΑ υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Σε ανταπόκριση της ΕΡΤ από το Νταβός αναφέρθηκε ότι ο κ. Λιου ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικός, καθώς φέρεται να είπε προς τον Έλληνα πρωθυπουργό «είμαστε σύμμαχοί σας στο ζήτημα του χρέους».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα σε πάνελ, όπου συμμετείχε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (Wolfgang Schaeuble).

Η αμέσως επόμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού είναι με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ (Christine Lagarde), η οποία είναι σε εξέλιξη και διαρκεί πέραν του προγραμματισμένου χρόνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ