ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Καμία απόλυση μετά από αξιολόγηση

ΑΑΔΕ: Καμία απόλυση μετά από αξιολόγηση
ΙΝΤΙΜΕ/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Στην αποσαφήνιση πως «σε καμία περίπτωση» δεν υφίσταται κίνδυνος απόλυσης προσωπικού από την αξιολόγηση που θα τρέξει στη φορολογική διοίκηση, προχώρησε η ηγεσία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η ΑΑΔΕ έδωσε διευκρινίσεις για την αξιολόγηση του προσωπικού της φορολογικής διοίκησης με σκοπό να επικοινωνήσει στο προσωπικό τις βασικές στοχεύσεις της εν λόγω διαδικασίας.

Η ηγεσία της ΑΑΔΕ έδωσε στη δημοσιότητα 21 ερωτήσεις - απαντήσεις που απαντούν στα βασικότερα ερωτήματα των εργαζομένων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Όπως αποσαφηνίζεται, «η αξιολόγηση είναι δίκαιη και αντικειμενική διαδικασία βελτίωσης, αναβάθμισης των εργαζομένων και του οργανισμού της ΑΑΔΕ, προς όφελος τους, αλλά και προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας ευρύτερα».

Επί της διαδικασίας σημειώνεται πως κάθε αξιολογούμενος αξιολογείται από τους προϊσταμένους του (Α’ και Β’ Αξιολογητής - ανώτερο επίπεδο ιεραρχίας), τους συναδέλφους του (ίδιο επίπεδο ιεραρχίας), τους υφισταμένους του – αν υπάρχουν - (κατώτερο επίπεδο ιεραρχίας) και προβαίνει στην αυτοαξιολόγησή του.

Η κυκλική αυτή αξιολόγηση (360ο ) παρέχει το μέγιστο βαθμό εγκυρότητας και αξιοπιστίας, μετριάζοντας το βαθμό υποκειμενικότητας, που μπορεί να εμπεριέχει η αξιολογική κρίση ενός αξιολογητή.

Όπως διευκρινίζει η ΑΑΔΕ, αν κάποιος διαφωνεί με το αποτέλεσμα της αξιολόγησής του, έχει κατοχυρωμένο δικαίωμα να ασκήσει ένσταση ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης μέσα σε δέκα ημέρες από τότε που έλαβε γνώση της αξιολόγησης του. Η ένσταση μπορεί να περιλαμβάνει αναλυτικά τα συγκεκριμένα στοιχεία και τα πραγματικά περιστατικά, με τα οποία θεμελιώνει τους ισχυρισμούς του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ