ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρύθμιση 120 δόσεις: Τέλος τα μεσάνυχτα

Ρύθμιση 120 δόσεις: Τέλος τα μεσάνυχτα
PIXABAY

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις 120 δόσεις αναμένεται να κλείσει σήμερα τα μεσάνυχτα και όσοι αποφάσισαν να μην ενταχθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, εισοδημάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων καθώς και πλειστηριασμούς ακινήτων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το συνολικό ποσό για το οποίο έχουν υποβληθεί αιτήσεις υπερβαίνει τα 3,85 δισ. ευρώ (2,65 δισ. ευρώ κεφάλαιο και 1,2 δισ. ευρώ προσαυξήσεις).

Από αυτά τα 2,3 δισ. ευρώ έχουν ήδη επικυρωθεί με την καταβολή της πρώτης δόσης από τους οφειλέτες. Την τελευταία εβδομάδα η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων πήρε «φωτιά» ενώ συνολικά πάνω από 310.000 ΑΦΜ έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση.

Από το υπουργείο Οικονομικών διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση, εκτός αν υπάρξουν τεχνικά προβλήματα στην πλατφόρμα.

Πάντως η πορεία της ρύθμισης τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει ικανοποίηση στο οικονομικό επιτελείο το οποίο ποντάρει στις 120 δόσεις για την αύξηση των φορολογικών εσόδων το επόμενο έτος.

Η απόδοσή της ενσωματώνεται στα μεγέθη του νέου προϋπολογισμού, το προσχέδιο του οποίου κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», το επόμενο έτος ο πήχης της ανάπτυξης μπαίνει μεταξύ 2,5% και 3% ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα προβλέπεται να διαμορφωθεί λίγο πάνω από το 3,5% του ΑΕΠ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ