ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΗ: Εντολή για 30.000 διακοπές ρεύματος – Ποιοι βρίσκονται στο «στόχαστρο»

ΔΕΗ: Εντολή για 30.000 διακοπές ρεύματος – Ποιοι βρίσκονται στο «στόχαστρο»
INTIME NEWS/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εντολή για 30.000 διακοπές ρεύματος στρατηγικών κακοπληρωτών έχει δώσει η ΔΕΗ, όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Ξέρουμε ότι τα μισά περίπου από αυτά που μπορεί να εισπράξει η ΔΕΗ τα χρωστούν 60.000 συμπολίτες μας που φτωχούς δεν τους λες» είπε ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Θα μου πείτε, αποκλείεται να γίνει λάθος και να κοπεί το ρεύμα σε κάποιον που έχει ανάγκη; Ευθέως λέω δεν αποκλείω και είμαστε εδώ για να διορθώνουμε αμέσως το πρόβλημα» είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ο υπουργός Περιβάλλοντος είπε ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να προχωρήσει, παρότι η εύρεση στρατηγικού επενδυτή είναι στόχος της κυβέρνησης. Όπως εξήγησε, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δεν μπορεί να προχωρήσει αυτή τη στιγμή, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Πρόσθεσε δε, πως κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα και θα είναι «ένεση» στα ταμεία της ΔΕΗ είναι η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΗΕ.

Μάλιστα, ο υπουργός είπε ότι τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ είχαν αποτέλεσμα και στο «χρηματιστήριο έχει τριπλασιαστεί η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ