ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βουδούρης στο CNN Greece: Ούτε λιτότητας, ούτε επεκτατικός ο φετινός προϋπολογισμός

Βουδούρης στο CNN Greece: Ούτε λιτότητας, ούτε επεκτατικός ο φετινός προϋπολογισμός
INTIME / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Τις σημαντικές αλλαγές στην οικονομία με την επικείμενη αύξηση των φορολογικών εσόδων χωρίς την παράλληλη αύξηση των φορολογικών συντελεστών που επιδιώκει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης περιέγραψε την Τρίτη στο CNN Now, το δελτίο ειδήσεων CNN Greece και την Αμαλία Κάτζου, ο οικονομικός αναλυτής, Κωνσταντίνος Βουδούρης.

«Ο φετινός Προϋπολογισμός δεν θα είναι ένας Προϋπολογισμός λιτότητας, αλλά ούτε θα είναι επεκτατικός», σημείωσε ο κ. Βουδούρης, επισημαίνοντας ότι θα παρατηρηθεί και μια μικρή περικοπή στο επίπεδο των κρατικών δαπανών.

«Ωστόσο», όπως είπε, «ήδη στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού παρατηρούνται και κάποιες υπερβολές, ιδίως σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για την ειδική κατανάλωση, για την οποία εκτιμάται μια αύξηση της τάξεως του 1,8% μέσα στο 2020, ενώ κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται με βάση την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος».

Σε ό,τι αφορά στη νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και την έκδοση ενός δεκαετούς ομολόγου, ο Κωνσταντίνος Βουδούρης τόνισε πως «αυτή δεν θα είναι η τελευταία έξοδος της χώρας προς τις αγορές, καθώς αναμένονται και αντίστοιχες κινήσεις και μέσα στο 2020».

Κατά τα λοιπά, τα «Staikouronomics» - η οικονομική πολιτική που θα κληθεί να εφαρμόσει ο Χρήστος Σταϊκούρας – θα βρεθούν στο επίκεντρο του Eurogroup που διεξάγεται την Τετάρτη, στο Λουξεμβούργο.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ