ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας: Οι προαναγγελίες Σταϊκούρα για τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού τους

Τέλη κυκλοφορίας: Οι προαναγγελίες Σταϊκούρα για τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού τους
INTIME/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας προκύπτουν από τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής σημείωσε ότι οι απαιτήσεις της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας θα πρέπει να ενσωματωθούν στον τρόπο υπολογισμού των τελών, σημειώνοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνει δικαιότερο για τους κατόχους αυτοκινήτων.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση σχετικά με το γεγονός ότι «υπάρχει µια ευρωπαϊκή οδηγία αλλά και εισηγήσεις υπηρεσιακών στελεχών για αλλαγές στον τρόπο υπολογισµού των τελών κυκλοφορίας» και για το αν θα υπάρξουν αλλαγές και πότε, ο υπουργός Οικονοµικών ανέφερε: «Το σύστηµα των τελών κυκλοφορίας χρήζει βελτιώσεων. Πρέπει να ενσωµατωθούν οι απαιτήσεις της νέας ευρωπαϊκής νοµοθεσίας αναφορικά µε τις εκποµπές ρύπων, ενώ πρέπει να γίνει και δικαιότερο για τους κατόχους αυτοκινήτων, λαµβάνοντας υπόψη διάφορα κριτήρια. Κάθε αλλαγή θα κινείται προς την κατεύθυνση δικαιότερης κατανοµής της επιβάρυνσης στους κατόχους αυτοκινήτων αλλά και του στόχου ανανέωσης του παλαιού στόλου αυτοκινήτων που κυκλοφορεί στη χώρα µας. Επιδιώκουµε οι αποφάσεις µας να είναι αποτέλεσµα σωστής αξιολόγησης της υφιστάµενης κατάστασης αλλά και ορθής εκτίµησης των επιπτώσεων των όποιων αλλαγών. Ως εκ τούτου, όταν είµαστε έτοιµοι θα προχωρήσουµε στις αποφάσεις µας».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ