ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας στο CNN Greece: Πρωτοπόρος η ΤτΕ στα θέματα κλιματικής αλλαγής

Στουρνάρας στο CNN Greece: Πρωτοπόρος η ΤτΕ στα θέματα κλιματικής αλλαγής
INTIME / ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

«Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι η πρώτη μεταξύ των κεντρικών τραπεζών που ασχολήθηκε με την κλιματική αλλαγή». Αυτό δήλωσε στο CNN Greece o διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, στο πλαίσιο του 3ου συνεδρίου Βιωσιμότητας του Economist για τη νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Ο κ. Στουρνάρας επισήμανε πως το ενδιαφέρον της κεντρικής τράπεζας της χώρας αποδεικνύεται και από τη συμμετοχή της σε όλες τις επιτροπές που έχει συστήσει η κυβέρνηση για το συγκεκριμένο θέμα.

«Βασικό μέλημα της ΤτΕ», σύμφωνα με τον κύριο Στουρνάρα, «είναι μέσα από τις σχετικές δράσεις να αφυπνισθούν οι πολίτες για θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος».

Σε ό,τι αφορά στο σχέδιο «Ηρακλής» που πρόσφατα εγκρίθηκε από την DG Comp, ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε πως είναι πως κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και πως θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων.

«Οι τράπεζες, στην παρούσα φάση, μελετούν το σχέδιο, για να αποκτήσουν πλήρη άποψη για τις πτυχές του», ανέφερε χαρακτηριστικά στο CNN Greece ο κ. Στουρνάρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ