ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα μέτρα κοινωνικής προστασίας στο επίκεντρο της συνάντησης Σταϊκούρα- Γκεοργκίεβα

Τα μέτρα κοινωνικής προστασίας στο επίκεντρο της συνάντησης Σταϊκούρα- Γκεοργκίεβα
IMF

Για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να ενισχύσει τις δαπάνες για την κοινωνική προστασία ενημέρωσε την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, τη νέα Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Τη σχετική αναφορά την έκανε η ίδια η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ μέσω του λογαριασμού της στο Τwitter.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ήταν ευχαρίστηση μου να συναντήσω τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Χρήστο Σταϊκούρα κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ. Συζητήσαμε για τις προοπτικές της χώρας και με ενημέρωσε σχετικά με τις προσπάθειες εξισορρόπησης των δαπανών προς όφελος της κοινωνικής προστασίας και ένταξης».

Να σημειωθεί πως σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Πόουλ Τόμσεν και την νέα παρότρυνση για μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και το αφορολόγητο, Έλληνας αξιωματούχος τόνισε από την Ουάσιγκτον πως για την ελληνική πλευρά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στο τραπέζι. Μάλιστα σημείωσε ότι ούτε οι θεσμοί θέτουν πλέον το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ για το ΔΝΤ παρατήρησε ότι παρόλο που δεν μπορεί να κάνει «οβιδιακές μεταμορφώσεις» έχει αρχίσει να εγκαταλείπει σταδιακά αυτή τη θέση.

Στον απόηχο των χαμηλών εκτιμήσεων του ΔΝΤ για την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο αξιωματούχος σχολίασε ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει για επεκτατικά μέτρα με τους θεσμούς, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στην ανάλυση του Ταμείου.

«Με δεδομένο ότι το ΔΝΤ έχει πάντα χαμηλότερες εκτιμήσεις για την ανάπτυξη από τις προβλέψεις της Ελλάδας και των θεσμών, το γεγονός ότι για το 2020 προβλέπει μεγαλύτερη ανάπτυξη από το 2019, για εμένα είναι αρκετό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ