ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώληση Golden Visa και μέσω POS προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης

Πώληση Golden Visa και μέσω POS προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Tη δυνατότητα σε εκείνους που επιθυμούν να αποκτήσουν μόνιμη άδεια παραμονής στη χώρα μας μέσω της αγοράς ακινήτου με τη διαδικασία της Golden Visa και πληρωμή με POS, δίνει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης.

«Πήραμε γνωμοδότηση από την ΤτΕ ότι δεν παραβιάζεται καμία ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία από τη χρήση POS, οπότε με την τροπολογία θα επανανομοθετηθεί τη χρήση του» είπε στη Βουλή, στη συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, o Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφέρθηκε στην εμπλοκή που υπήρξε με επιχειρηματία και σημείωσε ότι το πρόγραμμα που είχε φέρει 1 δις ευρώ σταμάτησε. «Διάφορες αποκεντρωμένες διοικήσεις όμως έκαναν και ακυρώσεις και διάφοροι ζήτησαν πίσω τα χρήματά τους», σημείωσε για να συμπληρώσει πως το 90% των αγοραπωλησιών ακινήτων γίνονταν στην Αττική και πως στόχος είναι να κατευθυνθούν αγοραστές και σε άλλες περιοχές της χώρας για να αποφορτιστεί η Αττική.

Όπως προκύπτει και από την τροπολογία, που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο, θα είναι πιο δύσκολη η απόκτηση κάρτας Golden Visa για όσους θέλουν να επενδύσουν σε ακίνητα στο νομό Αττικής, σε αντίθεση με όσους επενδύσουν στην περιφέρεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ