Στο 0,463% το κόστος δανεισμού της Ελλάδος στην πενταετία, στο 1,587% για τις ΗΠΑ
Στις 163 μονάδες, ήτοι σε επίπεδα που τελευταία φορά είχε καταγράψει στις 22 Νοεμβρίου 2009 κινείται σήμερα το spread, δηλαδή η διαφορά απόδοσης μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού δεκαετούς ομόλογου.
Το δεκαετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει απόδοση 1,23% και διαμορφώνεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Το πενταετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει απόδοση 0,463% και διαμορφώνεται και αυτό σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Αξίζει να σημειωθεί πως προ έτους η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου ήταν στο 3,7%.
Αξίζει να σημειωθεί πως η απόδοση του αμερικανικού πενταετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,587%, ήτοι 1,12% υψηλοτέρα από το ελληνικό χρεόγραφο.
Στην πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων συμβάλουν σήμερα και οι προσδοκίες για αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας από τη Standard & Poor’s.
Σήμερα η Standard & Poor’s διατηρεί τη βαθμολογία της ελληνικής οικονομίας στο «Β+», τέσσερις βαθμίδες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.
Γιατί δεν προκαλεί έκπληξη η «εξαφάνιση» του νέου Ιρανού ηγέτη - Οι λόγοι πίσω από την απουσία
12:37
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ CNN GREECE: Beyond Borders: Rudy Buttignol – «Φέρνουμε ιδέες και συνεργασίες που υπερβαίνουν σύνορα»
12:36
Μεγάλη επιχείρηση του ελληνικού FBI: Συνέλαβαν τους Τούρκους που πυροβόλησαν ομοεθνείς τους στη Νέα Μάκρη
12:27
Περιφέρεια Αττικής: Παραδόθηκαν δύο παιδικές χαρές ύψους ενός εκατ. ευρώ στο Ίλιον
12:21