ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα διαμορφώνεται σήμερα η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου με την επιτυχημένη έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων να τονώνει την επενδυτική ζήτηση.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,191% και σημειώνει υποχώρηση 4,45% σε σχέση με χθες. Να σημειωθεί πως η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου ήταν προ έτους στο 4,68%.

Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα κινείται και η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου η οποία διαμορφώνεται στο 0,415%, ήτοι 9,19% χαμηλότερα σε σχέση με χθες. Να σημειωθεί πως η απόδοση του εν λόγω ομολόγου προ έτους ήταν στο 3,7%.

Όπως προαναφέρθηκε το κλίμα στην αγορά ομολόγων στηρίζεται από την επιτυχημένη έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων στην οποία προχώρησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε από τη δημοπρασία έντοκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας το ποσό των 812,5 εκατ. ευρώ. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 0%, από 0,1% στην προηγούμενη δημοπρασία, ενώ η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2,88 φορές έναντι 2,44 φορές στην προηγούμενη δημοπρασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ