ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απευθείας επικοινωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ

Απευθείας επικοινωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επαφές στο Παρίσι με εκπροσώπους των πιστωτών για το ελληνικό πρόγραμμα είχε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χουλιαράκης μετέβη στην γαλλική πρωτεύουσα την Κυριακή και θα επιστρέψει σήμερα. Σκοπός του ταξιδιού του ήταν να ενημερώσει στελέχη των θεσμών για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος και για τις βασικές προβλέψεις της κυβέρνησης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2016.

Αν και οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως ο κ. Χουλιαράκης συνάντησε χθες στο Παρίσι τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν, εκπρόσωπος του Ταμείου που ρωτήθηκε από το CNN Greece δεν επιβεβαίωσε τη σχετική συνάντηση. «Ο Πόουλ Τόμσεν δεν έλαβε μέρος σε καμία συνάντηση σήμερα», ήταν η απάντηση.

Σημειώνεται πως στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στο Νταβός κατέστη σαφές ότι οι καθυστερήσεις δεν αποτελούν στόχο καμιάς από τις δύο πλευρές και συμφωνήθηκε να υπάρχει απευθείας επικοινωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ προκειμένου η κάθε πλευρά να έχει σαφή αντίληψη για τις θέσεις της άλλης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ρωτήθηκε από το CNN Greece για τις επαφές του στην γαλλική πρωτεύουσα και για το εάν σχετιζόντουσαν αποκλειστικά με συναντήσεις με το ΔΝΤ ωστόσο δεν απάντησε.

Σε κάθε περίπτωση σήμερα αναμένεται να αρχίσουν στην Αθήνα οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ στελεχών των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM και της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και τα δημοσιονομικά μεγέθη και οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών αναμένονται το βράδυ της Τετάρτης. Το πρώτο ραντεβού των θεσμών έχει κλειστεί με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και θα διεξαχθεί την Πέμπτη.

Για την τρέχουσα εβδομάδα δεν έχει προγραμματισθεί συνάντηση των θεσμών με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ