Για δεύτερη φορά με αρνητικό επιτόκιο ο δανεισμός των 3μηνων εντόκων
Με αρνητικό επιτόκιο δανείστηκε για δεύτερη φορά σήμερα το ελληνικό Δημόσιο κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας.
Η απόδοση διαμορφώθηκε στο -0,08% έναντι -0,02% κατά την προηγούμενη δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας, ενώ αντλήθηκε το ποσό των 487,5 εκατομμυρίων ευρώ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.
Το ύψος των προσφορών ανήλθε σε 1,209 δισ. ευρώ και υπερκάλυψε κατά 3,22 φορές το δημοπρατούμενο ποσό.
Η σημερινή δημοπρασία αποτυπώνει εκ νέου το ιδιαίτερα θετικό κλίμα που επικρατεί στις αγορές για τους τίτλους του ελληνικού δημοσίου, όπως άλλωστε δείχνει και η μεγάλη πτώση των αποδόσεων των δεκαετών ομολόγων.
ΚΟΣΜΟΣ
Μεξικό: Δολοφονήθηκε στέλεχος καρτέλ ναρκωτικών - Είχε επικηρυχθεί στις ΗΠΑ για τέσσερα εκ. δολάρια
07:30
ΚΟΣΜΟΣ
Ο πόλεμος... αλλιώς: Πώς το 2025 άλλαξε τους κανόνες των στρατιωτικών επιχειρήσεων
07:19
ΚΟΣΜΟΣ
Πλήγματα κατά του ISIS στη Νιγηρία πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ με εντολή Τραμπ (vid)
07:10
ΕΛΛΑΔΑ
Καιρός: Υποχωρούν οι βροχές - Πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο
07:00
ΧΡΗΜΑ