Για δεύτερη φορά με αρνητικό επιτόκιο ο δανεισμός των 3μηνων εντόκων
Με αρνητικό επιτόκιο δανείστηκε για δεύτερη φορά σήμερα το ελληνικό Δημόσιο κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας.
Η απόδοση διαμορφώθηκε στο -0,08% έναντι -0,02% κατά την προηγούμενη δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας, ενώ αντλήθηκε το ποσό των 487,5 εκατομμυρίων ευρώ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.
Το ύψος των προσφορών ανήλθε σε 1,209 δισ. ευρώ και υπερκάλυψε κατά 3,22 φορές το δημοπρατούμενο ποσό.
Η σημερινή δημοπρασία αποτυπώνει εκ νέου το ιδιαίτερα θετικό κλίμα που επικρατεί στις αγορές για τους τίτλους του ελληνικού δημοσίου, όπως άλλωστε δείχνει και η μεγάλη πτώση των αποδόσεων των δεκαετών ομολόγων.
ΚΟΣΜΟΣ
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε ο διορισμός του νέου υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας
19:11
ΚΟΣΜΟΣ
Ενισχυμένους ελέγχους για να αποφευχθεί μια νέα μεταναστευτική κρίση ζητούν Δανία και Ιταλία
19:05
ΚΟΣΜΟΣ
Ισραήλ: Πάνω από 12.000 βόμβες στο Ιράν - «Σε 18 ημέρες ρίξαμε όσες θα ρίχναμε σε ένα χρόνο»
18:58
ΚΟΣΜΟΣ
Λευκορωσία: Το Μινσκ απελευθέρωσε 250 κρατούμενους - Οι ΗΠΑ συμφώνησαν σε άρση κυρώσεων
18:51
ΚΟΣΜΟΣ