ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις: Δείτε ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αύξηση στις απολαβές τους

Συντάξεις: Δείτε ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αύξηση στις απολαβές τους
INTIME NEWS / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

Αύξηση κατά 77,7 ευρώ μεσοσταθμικά αναμένεται να δουν συνολικά 19.517 συνταξιούχοι του τέως ΝΑΤ, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας.

Η αύξηση προέκυψε μετά και τον επανυπολογισμό που έκανε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στις απολαβές των συνταξιούχων του συγκεκριμένου ταμείου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, μέσα από τον επανυπολογισμό διαπιστώθηκε ότι σε 4.712 συντάξεις θα πρέπει να υπάρξει αύξηση 77,7 ευρώ μεσοσταθμικά και, συγκεκριμένα, σε 4.023 συντάξεις γήρατος, 557 συντάξεις αιτία θανάτου και 123 συντάξεις αναπηρίας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, μέσα από την εντατική προσπάθεια των υπαλλήλων και της διοίκησης του ΕΦΚΑ, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, προχωράει η συστηματική μείωση του συσσωρευμένου όγκου των 243.224 συντάξεων, που δεν είχαν επανυπολογιστεί την 1η Ιανουαρίου 2019, η οποία θα συνεχιστεί και τους επόμενους δύο μήνες.

Ήδη, έχουν προετοιμαστεί επιπλέον 24.609 συντάξεις του τέως ΝΑΤ, οι οποίες θα υπολογιστούν εκ νέου για πρώτη φορά με τις συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου 2020, που θα καταβληθούν στις 20 Δεκεμβρίου 2019.

Ακολούθως, θα γίνει η καταβολή των οφειλόμενων αναδρομικών από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Τέλος, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι το προσωπικό του ΕΦΚΑ και η πολιτική ηγεσία εργάζονται σε εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εκατοντάδες χιλιάδες συσσωρευμένες εκκρεμότητες των συντάξεων, «που κληρονομήσαμε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ