ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Προϋπόθεση ανάκαμψης η πρώτη αξιολόγηση

Γ. Στουρνάρας: Προϋπόθεση ανάκαμψης η πρώτη αξιολόγηση
Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι τα δύο τελευταία τρίμηνα του 2016 η οικονομία θα καταγράψει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι το θετικό κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

«Όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι υπάρχει ένα είδος ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας» σημείωσε.
Επιπλέον, ο διοικητής της ΤτΕ υποστήριξε ότι έχει τελειώσει το σενάριο Grexit αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη. Το «κεφάλαιο Grexit ανήκει πλέον στο παρελθόν».

Ο Γ. Στουρνάρας αναφέρθηκε και στο προσφυγικό λέγοντας ότι η Ελλάδα δυσκολεύεται να ελέγξει την προσφυγική κρίση επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι τα οφέλη αυτής της εξέλιξης «πηγαίνουν» στις χώρες - φιλοξενίας, ενώ το κόστος μένει στις χώρες – μετάβασης (transit), όπως η Ελλάδα.Εκτίμησε, δε, ότι το κόστος της προσφυγικής κρίσης στον ελληνικό προϋπολογισμό θα ανέλθει στο 0,3% - 0,4% του ΑΕΠ.

Σχετικά με το τραπεζικό σύστημα, χαιρέτισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και ξεκαθάρισε ότι το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων συνιστά απόρροια της ύφεσης και όχι των κακών διοικήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ