ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι προκλήσεις για την οικονομία στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα - Γουάτσα

Οι προκλήσεις για την οικονομία στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα - Γουάτσα
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings Πρεμ Γουάτσα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην ελληνική οικονομία και στις επικείμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει εστιάσθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των επικεφαλής 10 κορυφαίων διεθνών funds σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, Πρεμ Γουάτσα χαρακτήρισε πολύ γόνιμη τη συζήτηση και απεκάλυψε πως οι διαχειριστές κεφαλαίων επιβεβαίωσαν τη στήριξή τους στις προοπτικές της χώρας και εξέφρασαν στον Έλληνα πρωθυπουργό την αισιοδοξία τους για τον μακροπρόθεσμο ρόλο της Ελλάδας μέσα στη ζώνη του ευρώ.

«Η Fairfax διακρίνει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμόζονται με συνέπεια και μέσα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής και οικονομικής σταθερότητας. Είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές αξίας με ισχυρή πίστη στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και στις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού της», είπε ο Γουάτσα.

Ο ίδιος προσέθεσε χαρακτηριστικά τα εξής: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα, όχι μόνο μέσω της συμμετοχής μας στη Eurobank, την οποία και αυξήσαμε με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, και των επενδύσεών μας στην Grivalia, την Praktiker και άλλες εταιρείες, αλλά επιπλέον με την εξαγορά της ασφαλιστικής εταιρείας Eurolife, μπαίνοντας έτσι σε έναν κλάδο όπου έχουμε μεγάλη εμπειρία και βλέπουμε σπουδαία προοπτική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ