ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Praxia Bank

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Praxia Bank
PRAXIA BANK

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η Praxia Bank, μετά την άρνηση του μετόχου της Atlas Capital να προχωρήσει σε νέα κεφαλαιακή ενίσχυση.

Στην πρώτη πρόσκληση προς επενδυτές εμφανίσθηκε μόλις ένα fund που υπέβαλε δεσμευτική προσφορά, ενώ δεν επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια περί κατάθεσης προσφοράς από άλλη ελληνική τράπεζα. Το θέμα συζητήθηκε στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας χωρίς να ληφθούν αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Η σχετική ανακοίνωση της Praxia Bank αναφέρει ότι «θα ακολουθήσει ενημέρωση για την εξέλιξη της διαδικασίας σε επόμενο χρόνο». Πότε θα είναι αυτός «ο επόμενος χρόνος» και τι θα γίνει τελικά κανείς δεν ξέρει, αλλά τα κεφάλαια της τράπεζας κάθε μέρα που περνά περιορίζονται και η αγωνία των 220 εργαζομένων σίγουρα είναι μεγάλη.

Υπενθυμίζεται ότι η Praxia Bank, που διαθέτει πλήρη τραπεζική άδεια, επρόκειτο να λειτουργήσει μέσα στο 2019, ωστόσο ελλείψει κεφαλαίων δεν άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό.

Με βάση τον τελευταίο σχεδιασμό της, η διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών θα γινόταν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, χωρίς τη λειτουργία δικτύου καταστημάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ