ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δ. Κονταξής: «Στην Ελλάδα θάβουμε το 80% των αποβλήτων»

Δ. Κονταξής: «Στην Ελλάδα θάβουμε το 80% των αποβλήτων»

Η ανακύκλωση και η κυκλική οικονομία μοιάζουν με άγνωστες λέξεις προς το παρόν για την χώρα μας σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Δημήτρη Κονταξή, προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης (ΣΕΠΑΝ).

Μιλώντας στο CNN Greece, στο περιθώριο του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Κονταξής είπε ότι στην Ελλάδα θάβουμε το 80% των αποβλήτων.

Η Ελλάδα είναι ουραγός στην ανακύκλωση πανευρωπαϊκά όπως λέει ο κύριος Κονταξής και το γεγονός αυτό από μόνο του γεννά ευκαιρίες για καλύτερη διάλογή, διαχείριση και ανακύκλωση που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο για επενδύσεις.

Ο κύριος Κονταξής τονίζει ότι η κυκλική οικονομία είναι μία ευκαιρία για την Ελλάδα και μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς δημοσιονομικό κόστος.

Όπως αναφέρει θα μπορούσαν να δοθούν κίνητρα χωρίς να έχουν τη μορφή επιδοτήσεων όπως για παράδειγμα να οριστούν δείκτες κυκλικότητάς για την παραγωγή, να προωθηθούν μέσω των δημόσιων συμβάσεων κυκλικά προϊόντα και να δοθούν διευκολύνσεις για τις συνεργασίες των βιομηχανιών όπως και να προωθηθεί το ηλεκτρονικό μητρώο αποβλήτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ