ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Ζαριφόπουλος: Έτοιμο το gov.gr στους πρώτους μήνες του 2020

Γ. Ζαριφόπουλος: Έτοιμο το gov.gr στους πρώτους μήνες του 2020

«Η Ελλάδα είναι στους ουραγός της Ευρώπης στο δείκτη ψηφιακής οικονομίας και συγκεκριμένα 26η στους 28 πάνω από την Βουλγαρία και την Ρουμανία» τονίζει ο υφυπουργός ψηφιακής πολιτικής Γρηγόρης Ζαριφόπουλος

Μιλώντας στο περιθώριο του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Ζαριφόπουλος είπε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να μπορούμε να έχουμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες στο κινητό μας μέσα από μία ψηφιακή πύλη και να μπορούμε να συναλλασσόμαστε με το Δημόσιο από το σπίτι μας για το γραφείο μας.

Παράλληλα θα πρέπει να στηρίξουμε το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων στη χώρα μας και να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία από αυτές εταιρίες έχουν αναπτύξει προκειμένου να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα του ψηφιακού μετασχηματισμού».

Όπως λέει στο CNN Greece o κ. Ζαριφόπουλος, «βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη της πύλης gov.gr μέσα από την οποία ο πολίτης θα μπορεί να βρίσκει πληροφορίες αλλά και να διεκπεραιώνει συναλλαγές με το Δημόσιο.

Μέσα στους πέντε πρώτους μήνες του 2020 θα έχουμε την πρώτη έκδοση του gov.gr. .Δεν θα είναι μία ολοκληρωμένη λύση όμως θα εμπλουτίζεται διαρκώς».

Ο κ. Ζαριφόπουλος είπε ακόμη ότι το υπουργείο είναι σε επαφή ήδη με μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας για την ψηφιακή μετάβαση του κράτους και αναφορικά με το 5G τόνισε ότι ι η δημοπράτηση του φάσματος θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2021, ενώ αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται το έδαφος ώστε όταν δημοπρατηθεί το φάσμα να προχωρήσει γρήγορα η επένδυση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ