ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στήριξη Μοσκοβισί στις ελληνικές προσπάθειες κατά της φοροδιαφυγής

Στήριξη Μοσκοβισί στις ελληνικές προσπάθειες κατά της φοροδιαφυγής
Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Mοσκοβισί ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη στήριξη της Κομισιόν στο ελληνικό πρόγραμμα για τον εντοπισμό των αδήλωτων τραπεζικών καταθέσεων, τη δημιουργία περιουσιολογίου και την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Mοσκοβισί απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο εντοπισμός των αδήλωτων καταθέσεων μέσω του ελέγχου των τραπεζικών συναλλαγών σε τραπεζικά ιδρύματα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, η δημιουργία περιουσιολογίου για την καλύτερη διεξαγωγή ελέγχων και η θέσπιση νομοθετικών μέτρων για τον εντοπισμό (σταθερών ή κινητών) δεξαμενών αποθήκευσης για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, είναι σημεία στα οποία μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά η Κομισιόν.

Συνεχίζοντας σημειώνει μεταξύ άλλων πως η Οδηγία 2014/107/ΕΕ του Συμβουλίου που εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου απαιτεί την υποχρεωτική συλλογή και την αυτόματη ανταλλαγή ποικίλλων χρηματοοικονομικών πληροφοριών μεταξύ των κρατών μελών , και πως παρόμοιες ρυθμίσεις εφαρμόζονται ήδη και σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ