ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρονικά στο εξής οι δηλώσεις φορολογίας κεφαλαίου

Ηλεκτρονικά στο εξής οι δηλώσεις φορολογίας κεφαλαίου
ΙΝΤΙΜΕ/ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Στο τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία η νέα εφαρμογή που θα επιτρέπει την ηλεκτρονική, από εδώ και στο εξής υποβολή των δηλώσεων φόρου μεταβίβασης ακινήτων, σύμφωνα με κύκλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)

Την περασμένη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, και επιτελικά στελέχη της παρουσίασαν σε περισσότερους απο 200 συμβολαιογράφους την νέα ηλεκτρονική εφαρμογή.

Στόχος είναι εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιανουαρίου να δημοσιευθούν σχετικό video καθώς και οδηγίες χρήσης για τη νέα εφαρμογή ώστε αυτή, μετά και την υποβολή παρατηρήσεων από τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους, να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία στο τέλος Ιανουαρίου 2020.

Στους επόμενους μήνες θα ακολουθήσει η ηλεκτρονικοποίηση των υπόλοιπων δηλώσεων για συναλλαγές φορολογίας κεφαλαίου (φορολογία δωρεών, κληρονομιών κ.λπ.) με στόχο εντός του 2020 να εξαλειφθεί οριστικά η ταλαιπωρία πολιτών, επιχειρήσεων και συμβολαιογράφων από την ανάγκη επίσκεψης στις ΔΟΥ για αυτές τις συναλλαγές.

Όπως δήλωσε ο κ. Πιτσιλής, «η ψηφιοποίηση κάθε υπηρεσίας σημαίνει αύξηση του λειτουργικής μας αποτελεσματικότητας και βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών μας προς τον φορολογοούμενο πολίτη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ