ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ασφαλιστικό πρώτο πιάτο στη συνάντηση θεσμών - κυβέρνησης

Το ασφαλιστικό πρώτο πιάτο στη συνάντηση θεσμών - κυβέρνησης
Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Το ασφαλιστικό και τα δημοσιονομικά μεγέθη βρίσκονται στο επίκεντρο της εν εξελίξει συνάντησης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους Ντέλια Βελκουλέσκου, Ντέκλαν Κοστέλο, Ράσμους Ρεφερ και Νίκολα Τζιαμαριόλι μετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνσης, Δημήτρης Παπαγιαννάκος.

Πριν τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των θεσμών, προηγήθηκε διευρυμένη σύσκεψη των τεχνικών κλιμακίων των με στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στη συνάντηση αυτή η ελληνική πλευρά παρουσίασε τις δημοσιονομικές επιπτώσεις της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό για τα έτη 2016 – 2019 και έγινε μια ανταλλαγή απόψεων με τα στελέχη των θεσμών για την τεκμηρίωση των εν λόγω στοιχείων.

Τα δεδομένα τα οποία συγκέντρωσαν τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται αυτή την ώρα στο επίκεντρο της συνάντησης του οικονομικού επιτελείο με το κουαρτέτο.

Συνάντηση με τους επικεφαλής των κλιμακίων αναμένεται να έχουν σε λίγη ώρα και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή στην πρώτη συνάντηση του επικεφαλής της ΓΓΔΕ με τους θεσμούς.

Βασικό θέμα της συνάντησης αυτής θα είναι η ανεξαρτητοποίηση της ΓΓΔΕ.

Αύριο οι θεσμοί θα έχουν στις 11 το πρωί συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο για τις συντάξεις , στις 3 θα μεταβούν στην Τράπεζα της Ελλάδας με αντικείμενο το ιδιωτικό χρέος και στις 7 το απόγευμα θα συναντηθούν με τον Γιώργο Σταθάκη για το ζήτημα της πώλησης κόκκινων δανείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ