Στα συμβολαιογραφικά γραφεία οι μεταβιβάσεις ακινήτων
Από τα τέλη Ιανουαρίου όλες οι αγοραπωλησίες και οι μεταβιβάσεις ακινήτων θα γίνονται μακριά από τις εφορίες και θα ξεκινούν και θα ολοκληρώνονται οι στα συμβολαιογραφικά γραφεία.
Οι σχετικές δηλώσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από το γραφείο του συμβολαιογράφου και οι φορολογούμενοι θα γλιτώσουν από τις ουρές και την ταλαιπωρία στις ΔΟΥ.
Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής παρουσίασε πρόσφατα σε περισσότερους από 200 συμβολαιογράφους τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων φόρου μεταβίβασης ακινήτων.
Στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα δημοσιευθούν οδηγίες για τη νέα εφαρμογή ώστε αυτή, μετά και την υποβολή παρατηρήσεων από τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους, να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία στο τέλος Ιανουαρίου 2020.
Στους επόμενους μήνες θα ακολουθήσει η ηλεκτρονικοποίηση των υπόλοιπων δηλώσεων για συναλλαγές φορολογίας κεφαλαίου (φορολογία δωρεών, κληρονομιών κ.λπ.), με στόχο εντός του 2020 να εξαλειφθεί οριστικά η ταλαιπωρία πολιτών, επιχειρήσεων και συμβολαιογράφων από την ανάγκη επίσκεψης στις ΔΟΥ για αυτές τις συναλλαγές.
Δολοφονία διασώστριας στη Σύρο: Το μοιραίο χτύπημα καταγράφει το βούλευμα - Αγνωστο το κίνητρο
20:10
Τουλάχιστον 100 νεκροί από κατολίσθηση σε χρυσωρυχείο στη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
19:59
Η Ρωσία άρχισε να εισάγει καύσιμα, σύμφωνα μετά τις ουκρανικές επιθέσεις σε ενεργειακούς στόχους
19:50
Μύκονος: Συνελήφθη 23χρονος μετά από καταγγελία 18χρονης για βιασμό σε beach bar
19:38