ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρωταθλητές στις αποδόσεις τα ελληνικά ομόλογα το 2019

Πρωταθλητές στις αποδόσεις τα ελληνικά ομόλογα το 2019
EPA

Πρωταθλητές των αποδόσεων αναδεικνύονται τα ελληνικά ομόλογα για το 2019. Όπως αναφέρει το Reuters, η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου μειώθηκε κατά σχεδόν 290 μονάδες βάσης (2,9 ποσοστιαίες μονάδες) φέτος, ενώ η απόδοση των αντίστοιχων ιταλικών τίτλων υποχώρησε 137 μονάδες βάσης και αυτή των γερμανικών, ολλανδικών και γαλλικών αναμένεται να μειωθεί κατά 45 έως 60 μονάδες βάσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Οι αποδόσεις των ομολόγων, που κινούνται αντίθετα από τις τιμές τους, αυξάνονται από τον Σεπτέμβριο, καθώς μειώθηκαν οι ανησυχίες σχετικά με τις εντάσεις στο εμπόριο ΗΠΑ-Κίνας και το Brexit, ενώ τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι ίσως έχουν περάσει τα χειρότερα για την παγκόσμια οικονομία.

Οσον αφορά την απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου, σύμφωνα με το Reuters, αυξήθηκε σήμερα στο -0,20% που είναι το υψηλότερο επίπεδό της από τις αρχές του Ιουνίου, λόγω της αισιοδοξίας για τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας και την παγκόσμια ανάπτυξη. Οι αποδόσεις των υπολοίπων 10ετών ομολόγων της Ευρωζώνης κινούνται υψηλότερα κατά 4-5 μονάδες βάσης, με τους όγκους συναλλαγών αν είναι περιορισμένοι λόγω της εορταστικής περιόδου.

Για το νέο έτος οι αναλυτές εκτιμούν πως είναι απίθανο να συνεχιστεί σε ανάλογο βαθμό η πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ