ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης στις ΗΠΑ: Θα αξιοποιήσουμε το δημοσιονομικό χώρο για μείωση φόρων

Μητσοτάκης στις ΗΠΑ: Θα αξιοποιήσουμε το δημοσιονομικό χώρο για μείωση φόρων
INTIME NEWS / ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το στίγμα της οικονομικής πολιτικής που θα εφαρμόσει ως προς την αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου, που θα προκύψει από μία ενδεχόμενη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, αποκάλυψε την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον Αντιπρόεδρο του Atlantic Council, Damon M. Wilson, λίγο πριν από το ραντεβού που θα έχει με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Ειδικότερα ανέφερε πως η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τον επιπλέον δημοσιονομικό χώρο κατά 80% για μείωση φόρων και 20% για κοινωνικές δαπάνες σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση τον δημοσιονομικό χώρο.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι το Ταμείο έχει επιχειρηματολογήσει υπέρ της ανάγκης να μειωθούν οι στόχοι προκειμένου να ληφθούν μέτρα που θα τονώσουν την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τα μέλη του Atlantic Council ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα σε ό,τι αφορά την οικονομία της και ότι έχει επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης, έχοντας στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον.

Για την κλιματική αλλαγή

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, εξάλλου, στις κινήσεις που σκοπεύει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα ως προς την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Ζούμε ήδη τις επιπλοκές της κλιματικής αλλαγής. Συμβαίνει τώρα και το ζούμε. Αρκεί να δει κανείς τι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στην Αυστραλία. Πρέπει να προστατευθούμε με κάθε τρόπο απέναντι στην κλιματική αλλαγή, συνεπώς θα πρέπει να υιοθετήσουμε μια επιθετικότερη πολιτική απέναντί της. Στο πλαίσιο αυτό, κινείται η πολιτική μας για την πλήρη απολιγνιτοποίηση της Ελλάδας έως το 2028, ώστε να κάνουμε μια μετάβαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και πλέον αυτές να διαδραματίζουν πρωτεύοντα ρόλο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών μας», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Για να υλοποιηθούν τέτοιες πολιτικές, θα πρέπει οι μεγάλες οικονομικές δυνάμεις του πλανήτη να κάνουν χρήση σημαντικών οικονομικών εργαλείων, με σκοπό να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά την κλιματική αλλαγή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ