ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Folli Follie: Ζημιές εκατομμυρίων προκάλεσε σε γνωστά fund - Ζητούν την πτώχευση της

Folli Follie: Ζημιές εκατομμυρίων προκάλεσε σε γνωστά fund - Ζητούν την πτώχευση της
Παντελής Σαίτας / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ζημιά μεγαλύτερη από 32 εκατ. ευρώ θα καταγράψει λόγω της Folli Follie το γνωστό Private Equity Fund «Fidelity Management & Research Company».

Η επενδυτική φίρμα που έχει υπό διαχείριση πάνω από 2 τρισ. δολάρια , συγκαταλέγεται στους επενδυτές που παραπλανήθηκαν από τις λογιστικές αλχημείες της παρελθούσας διοίκησης της Folli Follie, η οποία, όπως αποδείχθηκε, επί σειρά ετών εξωράιζε τις οικονομικές καταστάσεις της εισηγμένης.

Εάν η Folli Follie διαγραφεί από το Χρηματιστήριο Αθηνών- σενάριο που φαίνεται ως το επικρατέστερο- τότε η Fidelity Management & Research Company, η οποία διαθέτει το 10% περίπου της εταιρείας, ήτοι 6.694.812 μετοχές, θα υποστεί μια λογιστική ζημιά της τάξης των 32 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η πραγματική ζημιά του αμερικανικού fund είναι μεγαλύτερη, καθώς είχε τοποθετηθεί στην Folli Follie, σε περιόδους που η μετοχή της εταιρείας ήταν πολύ μεγαλύτερη από τα 4,80 ευρώ που ήταν η τελευταία τιμή του τίτλου πριν την αναστολή του το Μάιο του 2018.

Σε κάθε περίπτωση οι προοπτικές για την εισηγμένη δεν είναι καλές, καθώς ήδη ξένοι πιστωτές της έχουν ζητήσει από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να την κηρύξει σε πτώχευση.

Συγκεκριμένα, οι Valartis International LTD και Darsi Investment Ltd, οι οποίοι κατέχουν ομόλογο της Folli Follie ζήτησαν χθες από το Δικαστήριο την πτώχευση της εταιρείας. Αντιθέτως η Διοίκηση της Folli Follie ζήτησε να μην κηρυχτεί σε πτώχευση και αντέτεινε πως είναι σε εξέλιξη συζητήσεις με ομολογιούχους και επενδυτές για να διατηρηθεί η εταιρεία στη ζωή.

Ωστόσο, εάν αυτές οι συζητήσεις δεν τεκμηριωθούν και δεν τελεσφορήσουν το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δύσκολα θα αποφασίσει κάτι διαφορετικό από την πτώχευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ