ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ασφαλιστικό, κοινωνική πρόνοια και κλειστά επαγγέλματα στις αυριανές συναντήσεις κυβέρνησης - θεσμών

Ασφαλιστικό, κοινωνική πρόνοια και κλειστά επαγγέλματα στις αυριανές συναντήσεις κυβέρνησης - θεσμών

Μαραθώνια συνεργασία για το ασφαλιστικό με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο θα έχουν αύριο οι Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρεφερ (ΕΚΤ) και Νίκολα Τζιαμαριόλι (ESM).

Αν και σήμερα είχε προγραμματισθεί συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους θεσμούς για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, αυτή τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς τα τεχνικά κλιμάκια δεν πρόλαβαν να επεξεργαστούν στοιχεία που δόθηκαν από την ελληνική πλευρά.

Αγκάθι στις συζητήσεις είναι η αύξηση 1,5% στις εργοδοτικές εισφορές υπέρ της επικουρικής ασφάλισης και η εισφορά 20% στο εισόδημα των επαγγελματιών υπέρ του κλάδου της κύριας σύνταξης, με το ΔΝΤ να ζητά περικοπή των επικουρικών και κύριων συντάξεων προκειμένου να εξοικονομηθούν 1,8 δισ. ευρώ το 2016.

Στο πλαίσιο αυτό το αυριανό πρόγραμμα των συναντήσεων του κ. Κατρούγκαλου με τους θεσμούς περιλαμβάνει σύσκεψη στις 2 το μεσημέρι με θέμα τις συντάξεις, αλλά και ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, κοινωνική στέγαση που θα εξετασθούν στις 3.30 το απόγευμα.

Στις 4.30 θα εξετασθούν ζητήματα σχετικά με την Τράπεζα της Ελλάδος και τον χρηματοπιστωτικό τομέα και στις 6 ζητήματα σχετικά με τον ανταγωνισμό και τα κλειστά επαγγέλματα. Στις συζητήσεις αυτές αναμένεται να παραστεί ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ