ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έως τις 29 Φεβρουαρίου το πλαίσιο αδειοδότησης για τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων

Έως τις 29 Φεβρουαρίου το πλαίσιο αδειοδότησης για τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αδειοδότηση των εταιρειών διαχείρισης «κόκκινων» δανείων και η θέσπιση στόχων ανά τράπεζα για τη διαχείριση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων εξετάσθηκε στη συνάντηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Μετά τη συνάντηση στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος ανέφερε πως έχει καλή αίσθηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο ίδιος σημείωσε πως εξετάσθηκαν ζητήματα σχετικά με τη διαχείριση δανείων. Όπως είπε, το πλαίσιο αδειοδότησης για τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων επιχειρηματικών δανείων θα είναι έτοιμο έως τις 29 Φεβρουαρίου.

«Υπάρχει, ήδη ενδιαφέρον για την απόκτηση αδειών, αλλά αναμένεται να ενισχυθεί και όταν ξεκινήσει η όλη διαδικασία από τις αρχές Μαρτίου», σημείωσε και προσέθεσε πως από τα assets των 13 bad banks αρμοδιότητας της Τράπεζας της Ελλάδος που δημιουργήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια στη χώρα μας, ανακτήθηκαν ήδη περίπου 700 έως 800 εκατ. ευρώ μέσω της εκκαθάρισής τους. «Αυτό δείχνει ότι και για τα assets των συστημικών τραπεζών υπάρχουν αντίστοιχα μεγάλα περιθώρια κέρδους», επεσήμανε.

Τέλος, ανέφερε ακόμη πως ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας των τραπεζών, ο οποίος θα προβλέπει ταχύτερη έναρξη της διαδικασίας ρύθμισης προβληματικών δανείων, θα είναι έτοιμος το καλοκαίρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ