ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Υπόμνηση» ΤΧΣ σε Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank και Eurobank για τον χειρισμό ποινικών υποθέσεων

«Υπόμνηση» ΤΧΣ σε Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank και Eurobank για τον χειρισμό ποινικών υποθέσεων
ΙΝΤΙΜΕ

Στην υπόμνηση πως για να συνεχιστούν οι εκκρεμείς ποινικές διώξεις που έχουν ασκήσει αυτεπάγγελτα οι εισαγγελείς σε βάρος τραπεζικών στελεχών θα πρέπει να υπάρξει έγκληση από τις ζημιωθείσες τράπεζες, προχώρησε  το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με επιστολή που απηύθυνε προς τους προέδρους των Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Eurobank.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αναφέρει πως ως μέτοχος των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, αλλά και στα πλαίσια της αποστολής του και του θεσμικού του ρόλου για τη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος, προέβη σε υπόμνηση προς τους Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων των τεσσάρων τραπεζών, σχετικά με τις πρόσφατες αλλαγές στην ποινική νομοθεσία και το νέο ποινικό κώδικα (ν. 4619/2019), υπογραμμίζοντας την υποχρέωση που έχουν πλέον οι τράπεζες και τα Διοικητικά τους Συμβούλια για τον χειρισμό παλαιών και νέων ποινικών υποθέσεων.

Το Ταμείο, σύμφωνα με την πάγια πολιτική του, δεν προέβη σε ουδεμία υπόδειξη προς τις τράπεζες ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις σχετικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν.

Με τον τρόπο αυτό το ΤΧΣ έστειλε το μήνυμα πως όσες διοικήσεις δεν πράξουν τα δέοντα και δεν ακολουθήσουν τις επιταγές του νόμου, ήτοι δεν επιβάλουν εγκλήσεις όπου πρέπει έως τις 18 Μαρτίου, θα κριθούν για την παράλειψη τους αυτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ