ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίσκεψη Θεοχάρη στην Ινδία για την κορυφαία διεθνή έκθεση ΟΤΜ

Επίσκεψη Θεοχάρη στην Ινδία για την κορυφαία διεθνή έκθεση ΟΤΜ
ΙΝΤΙΜΕ NEWS/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Το «παρών» στη διεθνή έκθεση Outbound Travel Market, την κορυφαία ταξιδιωτική έκθεση της Ινδίας, θα δώσει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Η Outbound Travel Market επικεντρώνεται στο εξερχόμενο ταξίδι και περιλαμβάνει travel trade buyers και επαγγελματίες από διάφορα μέρη του κόσμου, περισσότερους από 1.300 εκθέτες από 60 διαφορετικές χώρες και πάνω από 14.000 buyers.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Θεοχάρης θα έχει σειρά επαφών με ανθρώπους του τουριστικού κλάδου της Ινδίας, μεταξύ των ο οποίων ο υπουργός Τουρισμού της Ινδίας, Πραλάντ Σινγκ Πατέλ (Prahlad Singh Patel), ενώ θα βρεθεί και στο Bollywood, όπου πραγματοποιούνται οι μεγάλες ινδικές κινηματογραφικές παραγωγές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η σημασία του ταξιδιού του υπουργού Τουρισμού στην Ινδία έγκειται στο γεγονός πως η συγκεκριμένη χώρα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, καθώς οι λαοί των δύο χωρών έχουν βαθιές πολιτιστικές ρίζες και κοινές ιστορικές αναφορές».

«Επίσης, η Ινδία έχει μια τεράστια κινηματογραφική βιομηχανία που ήδη πραγματοποιεί γυρίσματα στη χώρα μας, τόσο για μουσικά video clip, όσο και για σκηνές δημοφιλών σήριαλ, που ήδη προβάλλονται ή πρόκειται να προβληθούν στην ινδική τηλεόραση», σημειώνεται.

«Σκοπός του ταξιδιού του κ. Θεοχάρη είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών και η προσέλκυση ακόμα περισσότερων τουριστών από την πολύ μεγάλη και ανερχόμενη αγορά της Ινδίας στη χώρα μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ